La UGT de Catalunya lamenta la mort de Luís Fuertes

El nostre sindicat lamenta profundament la mort de Luis Fuertes Fuertes, primer secretari general de la UGT de Catalunya després de la dictadura franquista, entre els anys 1976 i 1982.

 Nascut a Lleó, el 1967 s’instal·là a Barcelona i començà a treballar a la Hispano-Olivetti, on va ser membre de la comissió obrera de la fàbrica. El 1968 s’afilià a la UGT i va reorganitzar la Federació del Metall de Catalunya. El 1972 i el 1974 fou suspès d’ocupació i sou dos cops per organitzar vagues.

 Fuertes va ser escollit secretari general de la UGT de Catalunya en l’assemblea de Terrassa, el 20 de juny de 1976, que va donar l’impuls definitiu a la reconstitució del sindicat, que s’havia rejovenit; molts dels 15 membres del nou secretariat nacional, amb Luis Fuertes al capdavant, havien nascut durant la postguerra, i en alguns casos, a l’estranger.

 Des de la UGT de Catalunya destaquem el paper primordial que Luis Fuertes va tenir com a home clau en la reconstrucció del sindicalisme en una etapa essencial com els anys posteriors a la dictadura, i transmetem el condol als familiars i amics, i a tota la família ugetista, amb la voluntat ferma de continuar el seu llegat.

 Va treballar cinc anys a Sindicalistes Solidaris com a cooperant en diversos projectes d’enfortiment de les organitzacions sindicals llatinoamericanes en la seva lluita per un treball digne per a totes i tots. En els darrers temps havia realitzat aquesta tasca en un programa de l’OIT per a l’enfortiment sindical a l’Amèrica Llatina.

(Podeu llegar la seva biografia en aquesta mateixa web)

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*