La UGT de Catalunya commemora la proclamació de la II República i rendeix homenatge a les afiliades i afiliats que van defensar la democràcia i la llibertat

Aquest matí, la UGT de Catalunya ha commemorat la proclamació de la Segona República Espanyola al Cementiri de Montjuïc (Fossar de la Pedrera)  davant del monòlit per honorar les víctimes, inaugurat el darrer any 2022.
La UGT va ocupar un rol fonamental durant aquella etapa i va formar part de la

majoria social que va propiciar el canvi a un règim democràtic modernitzador de la nostra societat. Per aquest motiu, l’any passat es va inaugurar un monòlit com a monument simbòlic per fer homenatge a totes les afiliades, afiliats, víctimes i familiars que van lluitar en defensa de la llibertat, la democràcia i la justícia social.
A l’acte hi ha participat l’historiador, i director del programa de memòria democràtica de l’Ajuntament de Barcelona, F. Xavier Menéndez i Pablo, qui ha obert l’acte i seguidament, ha intervingut el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros.
S’ha dut a terme un acte de reconeixement, reivindicació de valors democràtics i record, de la proclamació de la Segona República.
Podeu veure i escoltar les declaracions del nostre secretari general, Camil Ros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*