Col·loqui amb Sofia Herrero Boya, extreballadora de Fabra i Coats on ens explicarà la seva experiència com a treballadora i sindicalista als anys 80.

acte-dones-sindicalistesL’àrea de Cultura i Memòria històrica, la Secretaria d’igualtat de la UGT de Catalunya amb col·laboració amb l’Institut català de les dones, presentem l’exposició “Dones sindicalistes” al vestíbul de l’edifici Històric de la UGT de Catalunya.

Amb aquest fil conductor, el pròxim 20 d’abril a les 12 del migdia, farem un col·loqui amb Sofia Herrero Boya, extreballadora de Fabra i coats on ens explicarà la seva experiència com a treballadora i sindicalista a els anys 80.

L’exposició es pot visitar fins el 21 d’abril de 9 del matí a 8 del vespre.

L’exposició “Dones sindicalistes” ens presenta 12 dones que al llarg de la història van destacar per la seva tasca en diferents organitzacions sindicals. D’aquesta manera, la mostra vol contribuir a la construcció d’una genealogia femenina que donant a conèixer figures destacades de la nostra història i omplint el buit existent en el coneixement del nostre passat i en el reconeixement del protagonisme d’aquestes dones com a autores de les transformacions socials. Dotze dones procedents de diverses organitzacions sindicals (anarquistes, socialistes, marxistes…) que van defensar les seves idees i conviccions permetent la transformació de les relacions interpersonals i socials amb l’objectiu de construir una societat més justa.

L’exposició, que ha coordinat l’escriptora Antonina Rodrigo, inclou una nota biogràfica i una fotografia d’aquestes 12 dones sindicalistes precursores en la lluita per als drets de les dones: Isabel Vila Pujol, Francesca Saperas Miró, Teresa Claramunt Creus, Llibertat Ródenas Rodríguez, Lola Iturbe Arizcuri, Frederica Montseny Mañé, Margalida Roig Colomer, Amèlia Jover Velasco, Dolors Piera Llobera, Lina Ódena García, Aurora Picornell Femenías, i Maria Manonelles Riera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*