La UGT organitza amb l’Institut Català de les Dones l’exposició “Dones sindicalistes” fins el 21 d’abril

dones2
Al vestíbul de l’edifici històric de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica 10, Barcelona)

Del 4 /04 al 21/04
De 9h a 20h

Aquesta exposició la UGT de Catalunya amb Col·laboració amb l’Institut Català de la Dona de la Generalitat de Catalunya, ens presenta 12 dones que al llarg de la història van destacar per la seva tasca en diferents organitzacions sindicals. D’aquesta manera, la mostra vol contribuir a la construcció d’una genealogia femenina que donant a conèixer figures destacades de la nostra història i omplint el buit existent en el coneixement del nostre passat i en el reconeixement del protagonisme d’aquestes dones com a autores de les transformacions socials. Dotze dones procedents de diverses organitzacions sindicals (anarquistes, socialistes, marxistes…) que van defensar les seves idees i conviccions permetent la transformació de les relacions interpersonals i socials amb l’objectiu de construir una societat més justa.

L’exposició, que ha coordinat l’escriptora Antonina Rodrigo, inclou una nota biogràfica i una fotografia d’aquestes 12 dones sindicalistes precursores en la lluita per als drets de les dones: Isabel Vila Pujol, Francesca Saperas Miró, Teresa Claramunt Creus, Llibertat Ródenas Rodríguez, Lola Iturbe Arizcuri, Frederica Montseny Mañé, Margalida Roig Colomer, Amèlia Jover Velasco, Dolors Piera Llobera, Lina Ódena García, Aurora Picornell Femenías, i Maria Manonelles Riera.

2 comentaris a “La UGT organitza amb l’Institut Català de les Dones l’exposició “Dones sindicalistes” fins el 21 d’abril

 1. Pingback: La UGT inaugura a Sabadell l’exposició ‘Dones Sindicalistes’ - Created by Redacció malarrassa - In category: Dia a dia, Política / Societat - Tagged with: Dones Sindicalistes, exposició, UGT Vallès Occidental - malarrassa - El peri

  • Bon dia,

   Estem en procés de nova catalogació de l’arxiu ja que el cedim en comodat a l’Arxiu Nacional de Catalunya de Sant Cugat del Vallès. Quan el procés hagi acabat, podràs consultar els butlletins del Cos de Carrabiners de la República. Molta sort!
   D’altra banda, t’has dirigit al Archivo General de la Guerra Civil de Salamanca? Es poden fer consultes online.

   Una abraçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*